středa 24. února 2010

Než zmáčkneme startér!!!

Zima je sice krásná, ale : „Čeho je moc toho je příliš!" praví stará pravda. To bílé, nechutné, studené skupenství vody, tak krásné a žádané o vánocích, s blížícím se jarem jakoby už ztrácelo svou přitažlivost. Lokám plnými doušky zážitky minulé sezóny a studna zdá se z kraje zimy bezedná, však s blížícím se dubnem jaksi stále častěji naráží džber na kamenité dno a zdroj všech těch zážitků pomaličku vysychá s články popisujícími naše loňské zážitky na cestách. Ano muselo to jednou přijít a nyní se cítím jako poutník ve vyprahlé poušti bažící po svém doušku životodárné tekutiny. Ano milý čtenáři, všichni ti blázni na dvou kolech už na to čekají, jako studna na jarní tání. Šilháme na předpovědní mapy meteorologů a tiše závidíme státům ležícím pod 40-tou rovnoběžkou jejich teploty kolem 15 °C. Už aby to bylo tady!!!!!!!!!
Náš přítel Jirka JVK pořádajíc zimní sraz v polovině měsíce ledna alespoň načas odvrátil tu největší krizi a naše setkání na Běleckém mlýně kousek od Prostějova lze hodnotit jako mimořádně povedené. Během dvou dnů strávených s kamarády jsme cestovali alespoň v představách a to docela reálných, neb promítání zážitku z cest doprovázené komentářem o různých příhodách bylo velice příjemným zpestřením našeho zimního srazu. Toto zimní povídání, jakoby člověka vytrhlo ze zimního spánku a tak začaly mohutné přípravy na letošní sezónu na dvou kolech. Prvních pár nesmělých desítek kilometrů jak pevně věřím odjedeme už za pár dnů, sníh už jistě sílící sluníčko začne rozpouštět, ale první větší výlet proběhne asi v dubnu a to setkání Spoluvsedláků v Orlických Horách v termínu v polovině dubna......
A v květnu už to vypukne naplno!!!!! Loňské Toskánsko bylo nádherné a jak jsme s Jitkou usoudili, jediná chyba zde byla jen a pouze ta, že bylo na vše příliš málo času. A tak je zde nabíledni otázka : "Proč si to ještě nezopakovat?". A taky, že jóóó!!!! Čtvrtek třináctého května je stanoven jako den odjezdu na naši další tentokrát 11-denní cestu za poznáváním krás tohoto zákoutí Itálie. Letos popojedeme o kousek dále k jihu a naší základnou bude rodinná farma Le Ville kousek pod vesničkou Collalto pár km od Sieny. Zájem mezi kamarády byl nakonec větší než jsem původně plánoval, některé jsme museli bohužel odmítnout, i tak nás pojede pěkně velká skupina 9 motorek a 10 lidí. Tak snad to nějak zvládneme! Zatím plánujeme trasy a je to pěkná i když náročná "práce" viď Jitko?!
V červnu bude asi toho volného času méně a tak máme v plánu jen nějaký ten prodloužený víkend a snad se utrhneme alespoň na 3-4 dny. Zdá se, že na našich cestách za poznáním se pomalu krystalizuje jedna významná oblast, která nás velice přitahuje. Je to architektura starých staveb, zvláště pak staveb církevních počínaje bazilikami a katedrálami, malými kostelíky pak konče.
A pokud je jejich mystika spojena s nějakým tajemstvím či záhadou, je to právě to co hledáme na našich cestách za poznáním. Že i tyhle červnové dny budeme věnovat těmhle tajemstvím vypadá nyní jako krajně pravděpodobné!!
Měsíc červenec bude spojený se splněním určitého "dluhu" z předloňska, mezi městy Trevír a Koblenz na nás totiž čeká pěkná hromada hradů a zámků, a taky nádherná krajina a vinice kolem řeky Mosel. Dva roky zpět jsem si slíbil vrátit se zde a projet celou tuto nádhernou trasu, neb jsme tehdy stihli vidět jen slabou třetinu a byla by velká škoda se tady nevrátit. Myslím, že se nám snad podaří strávit zde alespoň 2-3 dny a pak si ještě na nějaký ten den zajet podívat k městečku Schaffhausen kouknout na Rýnské vodopády.
Tak to jsou zatím naše plány na první polovinu sezóny a já se v duchu modlím, aby to vše proběhlo tak jak si to teď tady v klídku sedíc u pc plánuji. Tak nám držte prosím palce milí čtenáři ať nám to vyjde dle našich představ.............
Ivo - Fazerman

3 komentáře:

  1. Těším se na další vaše cestopisy i v roce 2010. Přeju vám všem šťastné návraty z cest ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě to vyjde a já budu lačně vyhlížet další písmenka a Vaše úžasné povídání :-) a hlavně foťte přáátelé!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji Vám oběma za příspěvek a BUDEME SE SNAŽIT!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat